A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Коровинський заклад загальної середньої освіти Коровинської сільської ради Роменського району Сумської області

Обласний конкурс соціально-освітніх проєктів "Діти розбудовують громаду"

Дата: 17.01.2024 09:53
Кількість переглядів: 7

 Одним із важливих фактів розбудови громади є волонтерська діяльність.  

У рамках обласного проєкту «Діти розбудовують громаду» учні нашого закладу  створили та активно реалізовували соціально-освітній проєкт «Разом ми – сила». Реалізація заходів відбувалася під гаслом «Допоможемо – переможемо!». У межах проєкту  протягом 2023 року   було організовано волонтерську діяльність у формі акцій, операцій,  зустрічей, флешмобів, ярмарок, благодійних концертів, конкурсів тощо.

Діти малювали малюнки, листівки, виготовляли сувеніри, обереги, записували привітання, вірші для підтримки бойового духу воїнів Збройних сил України. Разом з педагогічними працівниками та батьками виготовляли захисні, маскувальні  сітки, пекли пироги, виготовляли різні солодощі та через волонтерів передавали на передову захисникам 27 реактивної артилерійської бригади ім.. П.Калнишевського, за що і отримали подяку  за активну громадську позицію, допомогу Збройним Силам України.

На День молоді учасники проєкту долучилися до всіх небайдужих односельчан та взяли участь у благодійній ярмарці-продажі та благодійному концерті «Разом до перемоги». Вилучені кошти пішли на підтримку військових України, які стоять на захисті нашої свободи та незалежності, зокрема для нашого односельця та його   бригади 40ТБр, на придбання необхідного спорядження, зокрема MavicЗе, Starlink.

 

Також, виконуючи завдання проєкту, учасники створили куточок пам’яті  «Герої не вмирають», де висвітленні відомості про загиблих односельчан, організовували та взяли участь в шкільних заходах:

  • благодійних акціях  «Від маленького серця для великого миру»,          «Дякуємо вам, захисники!», «Привітай воїна», «Байдужим - співчуваємо! Небайдужих запрошуємо приєднатися до нас!»  В межах акцій учасники проекту власноруч виготовляли обереги, браслети, сувеніри з національною символікою України, малюнки для наших захисників;
  • майстер-класах   та флешмобі «З Янгелом на плечі …»,  «Ангел-охоронець для України»;
  • акції «Зігрій захисника». Учасники проєкту  провели збір для воїнів ЗСУ таких необхідних речей в осінньо-зимовий період: теплих шкарпеток та рукавиць,  виготовляли окопні свічки;
  • зустрічі з полковником, волонтером, ветераном війни, автором книжок і пісень Щегловим В. О., який подарував книгу та виконував свої авторські пісні; 
  • щорічній акції «Святий Миколай, захисника привітай!»  Діти  початкових класів виготовляють вітальні листи  нашим захисникам, в яких просять у Миколая перемоги для нашої України.

В рамках проєкту  наші учні є активними учасниками обласних заходів:

  • акції волонтерських ініціатив учнівської молоді «Добрий вчинок»;
  • Всеукраїнських доброчинних акціях  «Подякуй військовим», «Щедрий вівторок»;
  • Обласному конкурсі «Перемагаємо разом»;
  • Всеукраїнському флешмобі «Військові обереги Святого Миколая»,  в рамках Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Святкові обереги від Святого Миколая»;
  • Всеукраїнському конкурсі творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу»;
  • Всеукраїнській доброчинній акції на підтримку наших Героїв на передовій «Новорічна листівка на передову».

За час реалізації до соціально-освітнього проєкту було залучено близько 600  учасників: слухачів закладу, батьків, педагогів, представників сільської ради та відділу освіти, волонтерів та жителів села.

Своєю активною участю у проєкті його учасники довели, що  під час війни потрібно об’єднувати громаду спільними справами.

Реалізуючи  волонтерський проєкт «Разом ми – сила!» лідери постійно намагаються показати громаді своїм власним прикладом, що допомагати військовим може і повинен кожен, незалежно від свого віку, професійних навичок, вмінь та інтересів.

Україна обов'язково переможе! Перемога за нами! Все буде Україна!

Слава Україні!

Вітаю всіх учасників проєкту з перемогою - ІІ місце!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень