A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Коровинський заклад загальної середньої освіти Коровинської сільської ради Роменського району Сумської області

Як налагодити відносини з однокласниками?

Дата: 10.03.2023 11:07
Кількість переглядів: 7

    На жаль, не у кожного складаються хороші стосунки з однокласниками. Хоча найбільше часу Ви проводите з ними. Так як же налагодити стосунки зі своїми однокласниками. Перш за все, задумайтеся над тим, чому до Вас так не дружелюбно ставляться в класі? Що могло послужити тому причиною? Не  виходить знайти відповідь на це питання.  Пропонуємо Вам, тоді розглянути можливі причини, за якими Ви так і не змогли потоваришувати зі своїми однокласниками. 

 Причина перша: Нерозуміння

У Вас з однокласниками різні смаки та інтереси. Вас, буквально, нічого не об’єднує. Ваші інтереси, захоплення і погляди на життя сильно відрізняються. Приміром, ваші однокласники здаються вам нецікавими, у вас з ними немає навіть спільних тем для спілкування, а їх захоплення ви взагалі не сприймаєте всерйоз і не розумієте, як можна слухати настільки жахливу музику. Наприклад, Ви слухаєте рок і метал, а їм більше подобається попса. Або ж Ви віддаєте перевагу читання книг іграм, спокійну музику, і тим здаєтеся вашим однокласникам жахливо нудними. Або Ви ставитеся до якої-небудь субкультури, а однокласники ж не розуміють цього.

Рішення: Проявіть інтерес до однокласників. Можливо, це тільки на перший погляд може здатися, що це просто групка нероб, а на ділі вони виявляться дуже добрими і кмітливими хлопцями. Зробіть це, хоча б заради цікавості і хто знає, може вам сподобається, і ви зможете знайти щось спільне з ними. Є інший варіант : знайди нові захоплення, які припадуть їм до смаку. У кожному разі, щоб не бути білою вороною, доведеться щось всередині себе міняти. Почни з малого.

 Причина друга: Сором’язливість

Однокласники нічого не мають проти Вас, вони просто не помічають Вашої присутності. Ви як людина-невидимка ходите по класу. Здається, проблема ховається відносно однокласників, але це не так. Вона знаходиться в самих Вас, і це – сором’язливість.

Рішення: Насправді однокласники помічають Вас, просто вони звикли до Вашої сором’язливості. У Вас всього лише не вистачає сміливості. Здається, що Ви скажете якусь дурницю, над якою всі будуть сміятися. Спробуйте розкритися, покажіть яка Ви людина насправді. Не бійтеся підійти до однокласників, попросити прийняти в свою кампанію. І пам’ятайте, впевненим людям супроводжує удача.

Причина третя: Заздрість

Ви завжди краще за всіх одягнені, навіть якщо це шкільна форма, у Вас завжди є дорогі аксесуари. Або Ви краще всіх вчитеся в класі, або що-небудь інше виокремлює Вас від інших що викликає заздрість.

Рішення: Якщо Вам заздрять, і Ви це знаєте, швидше за все, Ви почнете вважати себе самим «кращим» і «великим». Спустіться з небес! Люди не люблять задавак. Спробуйте одягатися скромніше. Якщо Ви відмінниця, а однокласники не люблять «ботанів», допоможіть їм в чому-небудь. Наприклад, вирішите приклад на контрольній або підкажіть учневі біля дошки. Загалом, зробіть так, щоб ваша нерівність не завадила вашій дружбі.

Причина четверта: Ви не одягаєтеся, так добре, як ваші однокласники

Ваші однокласники носять дорогий і гарний одяг, а Ви собі не можете дозволити такого. Наприклад, хлопчики купили собі модні кросівки Nike, а дівчатка, наприклад, ходять на підборах, і принижують вас через те, що Ви не схожі на них?! Постійне почуття ніяковості і зневага з боку однокласників вселяють почуття невпевненості в собі.

Рішення: Чи не одяг прикрашає людину, а людина одяг. Геть комплекси! Адже людину люблять за те, який вона всередині, а не за її одяг. Якщо Ви цікава і весела особистість, з вами приємно спілкуватися, то незважаючи на те, як Ви одягаєтеся, у вас буде багато друзів.

Спробуйте дотримуватися всі ці пункти, і Ви помітите, що спілкуватися з однокласниками буде набагато легше.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень