A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Коровинський заклад загальної середньої освіти Коровинської сільської ради Роменського району Сумської області

30 професій майбутнього: які спеціальності будуть актуальними в найближчому десятиріччі

Дата: 24.02.2023 11:22
Кількість переглядів: 9

Як зрозуміти, які професії матимуть попит у майбутньому? Як правильно вибрати напрямок у навчанні, щоб майбутня кваліфікація була не тільки улюбленою, але й актуальною і добре оплачуваною?

30 спеціальностей, які матимуть найбільший попит на ринку праці в найближчому десятиріччі:

  1. Розробник програмного забезпечення. Люди цієї професії постійно аналізують, розуміють, виконують і здійснюють технічне обслуговування цифрових платформ, пишуть коди, на яких будуються бізнес і послуги. А також це спеціалісти, які створюють нові системи для автоматизації процесів.

  2. Професіонал у роботі з клієнтами. Робота цього професіонала полягає в наданні необхідної допомоги клієнтові, під час купівля того чи того товару або послуги.

  3. Розробник інтернет контенту. Це майстер соціальних мереж, який наповнює змістом інтернет-сторінки, зокрема Instagram.

  4. Онлайн-учитель. Основна тенденція професій майбутнього – навчання в Інтернеті. Під час проведення онлайн-навчання вчителі почали помічати потенціал онлайн-класу, який дозволяє залучати більшу кількість учнів.

  5. Коуч-тренер. Професіонал, який допомагає іншим людям розвиватися у різних сферах їхнього життя, особливо у професійній кар’єрі.

  6. Фітнес-тренер. Це людина, яка створює персональні програми для людей, які хочуть займатися спортом та яким важко підтримувати фізичну активність.

  7. Фахівець з цифрового маркетингу. Це професійний продавець товарів і послуг через рекламу в соцмережах.

  8. Аналітик Big Data. Фахівець такого роду діяльності аналізує всі дані, що надходять із системи або циркулюють їх в Інтернеті.

  9. Менеджер (управитель) спільноти. Така людина відповідає за спілкування з клієнтами та спільнотами навколо компанії, збирає думки з метою покращення бізнесу та його становища.

  10. Інженер-еколог. Основна відповідальність інженера-еколога – робота з технологіями та навколишнім середовищем, необхідність створення нових систем управління навколишнім середовищем.

  11. Інженер лікарні.  Завдання таких спеціалістів – збирати та застосовувати всі технології та нові медичні приклади, які необхідні для розв'язання різноманітних проблем у лікарнях.

  12. Фахівець із кібербезпеки (кіберполіцейський). Це професіонал, який відповідає за те, щоб уся цифрова інформація певної компанії не була підроблена. Також одне із завдань кіберполіцейських – не лише забезпечити захист даних, а й пропонувати нові рішення розв'язань усіх питань.

  13. Менеджер (управитель) з утилізації відходів. Людина, яка обійматиме посаду, повинна дивитись на проблему що стосується сміття по-іншому: створювати нові проєкти та рішення, знаходити кращі способи утилізації відходів.

  14. 3D-архітектор та інженер. Це професіонал, який в інженерному секторі чи архітектурі створює простір у форматі 3D.

  15. Розробник смарт-пристроїв. Людина, яка виготовляє такі пристрої, як окуляри, лінзи, годинники та інші пристрої з певною технологією, які полегшують життя людей.

  16. Консультант по іміджу. Як і тренери з фізичної активності, імідж-консультанти надають людям поради, як мати гарний вигляд. По-іншому, це стилісти, професія яких останнім часом теж є популярною.

  17. Менеджер (управитель) з інновацій. Такий спеціаліст відповідає за переосмислення стратегії компанії в її основному бізнесі або у певній конкретній області.

  18. Інженер-генетик. Одне із його головних завдань – виявлення ряду спадкових патологій задовго до появи клінічних симптомів.

  19. Фахівець з підвищення кваліфікації персоналу. Професія фахівця цієї галузі має допомагати працівникам ставати кращими у своїй сфері, шляхом виявлення й впливу на сильні та слабкі сторони.

  20. Внутрішній торговельний представник. Наразі клієнти мають набагато більше можливостей, а тому компанії звертатимуться до них тільки тоді, коли вони проявлять зацікавленість до певного товару. За що й відповідатиме саме внутрішній торговельний представник.

  21. Фахівець з електронної комерції. Це окремий фахівець, який спеціалізується на продажі певного товару у мережі.

  22. Психотерапевт. Професії психолога, терапевта та психіатра стануть ще популярнішими, ніж раніше, адже саме вони забезпечують психічне здоров'я інших.

  23. Професіонал з відновлюваної та альтернативної енергетики. Така група професіоналів надзвичайно важлива у майбутньому, адже турбота про навколишнє природне середовище продовжує зростати. І саме тому потрібні спеціалісти, які думатимуть про альтернативні ресурси, що не шкодитимуть довкіллю.

  24. Фінансовий менеджер (управитель). Цей професіонал є і буде впродовж багатьох років незамінним, щоб малий, середній і великий бізнес могли краще та ефективніше розпоряджатися своїми коштами.

  25. Персональний онлайн-доглядач. Це людина, яка проводить час із клієнтами літнього віку через інтернет-платформу.

  26. Аналітик квантового машинного навчання. Така людина відповідає за дослідження і розробку передових рішень для збільшення швидкості та продуктивності системних алгоритмів.

  27. Менеджер (управитель) платного трафіку. Цей працівник грає основну роль в будь-якому бізнесі. Його робота – створити й керувати платними медіа-кампаніями, такими як Google та Facebook.

  28. Аналітик соціальних мереж. Такі фахівці планують, створюють і аналізують повідомлення у профілі соціальних мереж. Отже, подібно до менеджерів платного трафіку, попит на цю професію теж зростає.

  29. Веб-розробник. Веб-розробники несуть відповідальність за проєктування та управління сайтами.

  30. UX дизайнер. Така людина створює інтерактивний дизайн, інформаційну архітектуру, візуальний дизайн і взаємодію людини з комп’ютером. Також він пильнує за тим, щоб дизайн веб-сайту або програми відповідав потребам користувача за допомогою інноваційних і привабливих рішень.

Більшість аналітиків упевнені, що майбутнє за сучасними технологіями, і скоро не буде сфер діяльності, у яких вони не будуть залучені. У майбутньому залишиться не так багато сфер діяльності, у яких потрібна буде присутність людини, а саме: медицина, освіта, персональні послуги, домогосподарство.

Загалом, передбачати, які професії будуть потрібними найближчим часом заняття не дуже перспективне. Хоч спрогнозувати професії, які будуть найпопулярнішими можна, але варто враховувати те, що їхні тренди надто динамічні й постійно змінюються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень