A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Коровинський заклад загальної середньої освіти Коровинської сільської ради Роменського району Сумської області

Способи боротьби з тривогою

Дата: 23.03.2023 12:03
Кількість переглядів: 8

На зображенні може бути: текстТривога — це емоційне переживання на невідомість. Вона пов'язана з майбутнім, з думками про нього, де психіка несвідомо мобілізується для подолання потенційно небажаної ситуації.

⚪️ Іноді тривога нам допомагає. Наприклад, повітряна тривога розрахована на те, щоб викликати внутрішню тривогу та відповідну реакцію від жителів міста — піти в укриття (сховатися). У таку мить виникла внутрішня тривога служить нам помічником, щоб уберегти себе.

⚪️ Але буває тривога, яка базується на фантазії та думках: "а раптом…", "що ж я робитиму?", "як буде через місяць/рік?" і так далі. З одного боку, це сприяє продумуванню запасних планів дій у різних ситуаціях або ухваленню певного рішення, щоб уникнути неприємних наслідків. Але іноді ця тривога просто живе в тілі, не спонукає до продуктивних дій та лише погіршує психологічний стан. Тому є низка способів зниження тривоги і вирівнювання свого емоційного стану.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст «нститут психолог здоровя розслаблення щелепи розслабте нижню щелепу τα широко вдкрийте рот. необхдно тягнути нижню щелепу до пдбориддя. псля цього повильно закрийте ii, i ΠΟΤΙΜ повторить вправу кi̇лька разв.» На зображенні може бути: текст «нститут психолог психологиздоровя малювання взьмить чистий аркуш паперу A4 τα будь-який оливець/ручку. ручку. починайте хаотично водити олвець олвцем по листку, слдуючи за рукою. y ций вправи не потрибно малювати щось конкретне, тут можуть бути просто лİHİİ, кружечки, спрали τα будь-якй HWI каракул.»   На зображенні може бути: текст «нститут психолог здоровя вода випити склянку води маленькими ковтками. таких KOBTKİB мае бути не менше 30» На зображенні може бути: текст «нститут психолог здоровя простукування прислухайтеся до свого ритму тривоги i почнить простукувати â¡ руками, наприклад, по столу. дал поступово уповльнюйте ритм простукування, щоб BİH став стабльним τα спок спокайним. таким чином внутришня тривога мае знизитися.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень