A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Коровинський заклад загальної середньої освіти Коровинської сільської ради Роменського району Сумської області

Дії вчителя з протистояння булінгу

Дата: 30.05.2023 15:25
Кількість переглядів: 7

1. Пояснювати іншим учням, що такі особливості поведінки, як повтори, стереотипні рухи чи дії, допомагають дитині справлятися зі складними обставинами і стресом; тому вони, навпаки, потребують більшої допомоги і розуміння.

2. Навчати саму дитину альтернативним формам поведінки (наприклад, беззвучне проговорювання нав`язливих фраз, заміна стереотипів на маніпуляції з начальними предметами), які сприймаються як більш конструктивні.

3. Формувати дружні відносини з дітьми, через систематичне проведення «ігрових днів». На перервах або після уроків слід проводити колективні ігрові заняття, які були б цікаві дітям і сприяли б подоланню комунікативного бар`єра з однокласниками.

4. Навчати саму дитину  простим і структурованим іграм, щоб вона могла включатися у взаємодію з однокласниками.

5. Роз`яснювати та програвати з дітьми різні соціальні ситуації взаємодії, навчати адекватним стратегіям реагування на відповідні слова чи дії однокласників; тренувати навички розпізнавання щирих та підозрілих форм поведінки.

6. Використовувати техніки емоційно-образної терапії, які вчать дитину формувати уявний «щит» у ситуаціях образ чи провокацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень