A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Коровинський заклад загальної середньої освіти Коровинської сільської ради Роменського району Сумської області

Поради для учасників освітнього процесу

Дата: від до Скинути

Як керувати емоціями?

  Привіт! Ти часто сердишся на інших та на себе? Негативні емоції керують тобою?     Як керувати емоціями?Сум, гнів, ненависть, тривога… Всі ці емоції перешкоджають вашій здатності справлятися із проблемами. Негативні емоції часто є природним проявом, але, як ви їх виражаєте, які вони? Конструктивні чи руйнівні вони?

10:33 10.03.2023

Декілька порад на випадок, якщо вас залякують або переслідують у мережі:

Повідомляйте про залякування в мережі, незважаючи на те, чи воно стосується вас безпосередньо. Блокуйте користувачів, які залякують або переслідують. Ніколи не відповідайте на такі коментарі, адже це може лише погіршити ситуацію. Хоча це й складно, спробуйте ігнорувати образи. Зберігайте та роздруковуйте образливі повідомлення, публікації, зображення чи відео, які ви отримали чи побачили. Занотовуйте дату та час публікації образливих повідомлень, а також будь-які дані про особу, яка їх опублікувала. Не передавайте відео чи повідомлення, метою яких є залякування в мережі, адже ви станете співучасником. Якщо вас постійно ображають, спробуйте змінити свій ідентифікатор користувача, псевдонім або профіль. Насамкінець, не ігноруйте випадки залякування інших осіб у мережі. Якщо ви натрапите на такий випадок, повідомте про це та запропонуйте свою допомог

09:42 10.03.2023

Як запам’ятати все. Корисні поради

Нам кожного дня доводиться запам’ятовувати певну кількість інформації.   Існує безліч методик для ефективного запам’ятовування великої кількості інформації, але далеко не всі вони корисні.    Щоб перетворити процес запам’ятовування у цікаву та ефективну процедуру спробуйте скористатися наступними техніками. Для початку ми розділили їх за елементами, які потрібно запам’ятовувати:

10:37 06.03.2023

Агресивна дитина, що робити?

Пам’ятайте, що заборони, та підвищення голосу – найбільш неефективні способи у виправленні агресивності. Дайте можливість таким дітям своєчасно виплеснути напруження за допомогою фізкультурних хвилинок, читання вголос, хором тощо. Слідкуйте за своєю поведінкою, контролюйте свій гнів, не надаючи йому форму погроз та звинувачень. • Важливо, щоб дитина зрозуміла, що вона потрібна в класі, що її цінують та приймають. А для цього вам необхідно дізнатися про інтереси та здібності такого учня. Та перевести активність у корисне русло. Таким учням слід частіше надавати можливість працювати в групах, де успіх залежить від колективної роботи, вміння спілкуватися, домовлятися. Один із найбільш корисних способів змінити поведінку дитини – це піймати її на хорошому вчинку. Кожен раз, коли дитина стримує себе і не починає бійку, просто відмітьте, що вона стала сильнішою. Дитина реагує на похвалу, користуйтеся цим, для того, щоб зробити добре відношення – звичкою. Введіть штрафні санкції. Це можуть бути додаткові домашні завдання. Головне, щоб учень знав про можливі наслідки своєї поведінки. • Допоможуть класні години, де піде мова про почуття, емоції та методи їх контролювання. Головне, щоб під час таких уроків було менше монологів, але ні в якому разі не акцентуйте увагу класу на проблемних дітях.

11:12 02.03.2023

Тривожна дитина, що робити?

Тривожну дитину необхідно постійно підбадьорювати, демонструвати впевненість у перемозі та можливості успіхів   Намагатися виховувати правильне відношення щодо результатів своєї діяльності. Вміння правильно оцінити себе. •Спокійно та правильно відноситись до успіхів та до невдач. Не соромитись та не лякатися помилок, використовувати їх для розвитку. • Формувати правильне відношення до діяльності та вчинків інших людей.  Розвивати адекватне ставлення до оцінок, думок інших людей. Широко використовуйте музику, ігрові прийоми, рольові ігри.

11:09 02.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень